Лепкаво пиле

24Kitchen​

Вадете пилешките бутчета от хладилника. Не, няма да ги правим по традиционния начин – с ориз. Ще подходим различно, за да се насладим на по-бокат вкус. Добър апетит! 🙂

Лепкаво пиле

Лепкаво пиле

Мери Бери
Време за готвене: 1 час 30 минути
Ястие: Основно
Кухня: Американска
Порции:6

Необходими продукти:
  

  • 6 бр. пилешки бутчета (цели)

За соса:

  • 6 с.л. кетчуп
  • 2 с.л. доматено пюре
  • 2 с.л. горчица (зърнеста)
  • 3 с.л. сос уорчестър
  • 2 с.л. мед (течен)
  • 1 скилидка чесън

Начин на приготвяне:

В купа сипете кетчупа, соса „Уорчестър“, меда и обелените и смачкани с преса скилидки чесън. Разбъркайте продуктите много добре.

Измийте и подсушете добре пилешките бутчета. Направете по 4 напречни  разреза в кожата на всяко бутче. Поставете ги в купата със соса и ги оваляйте много добре в него. Покрийте купата с прозрачно фолио и поставете в хладилник за най-малко 30 минути.


Подредете бутчетата в голяма тава, постлана с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса (с вентилатор) 35-40 минути.

Сервирайте лепкавите пилешки бутчета със зелена салата.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *