Приготвянето на домашни зимнини в това число и туршия е народна традиция в България. През последните години стана изключително популярно да се говори за сурова туршия, защото тя се приготвя лесно, става бързо и винаги е много вкусна. Днес ви предлагаме една такава лесна и вкусна есенна салата, която можете да консумирате през цялата зима.
Количеството на необходимите продукти е по ваш избор, защото всеки буркан се прави отделно.
Взимате карфиол, накъсвате на малки розички. Нарязвате моркови на кръгчета. Няколко червени чушки нарязани на парченца или на ивици. Нарязана целина на парченца (става въпрос за глава целина) и малко от листата. Всичките нарязани продукти се разбъркват.
Ето и дозата марина за един буркан. На всеки буркан се слага оцет на дъното до резката, 1 с.л. сол и 1 с.л. захар. Всеки буркан се напълва със зеленчуците, поставяте 1 обикновен аспирин, заливате с чиста вода и затягате капачката. Готовата салата се преобръща няколко дни – 5-6, и след това я прибирате.
Зеленчуците остават хрупкави. Да ви е вкусно!
Автор: Катя Атанасова
Още вкусни рецепти може да намерите в “Бабината кухня“
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!