Тези френски макарони са много лесни за изпълнение. Съставките са в шкафа на всяка домакиня. Няма нужда от сложни брашна и издирване на стоки.
Четете всеки четвъртък „Експериментите на мама“
Начин на приготвяне:
Смиламе обикновените бисквити с блендер и смесваме добре заедно с пудрата захар.
В купа разбиваме белтъците на сняг заедно със захарта. Прибавяме сместа от бисквити и пудра захар и бъркаме с шпатула до гъст крем.
Върху хартия за печене правим четен брой кръгчета от сместа. Потупваме няколко пъти тавата, за да излезе въздуха от тях и оставяме 30 минути да починат. С пръст проверяваме дали се е получила нещо като твърда „шапка“ и слагаме да се пекат в загрята на 150 градуса фурна за 13 минути. След 3 и след 10 минути фурната се отваря, за да излезе парата и се затваря. Изчакваме да изстинат преди да ги намажем с крем.
Разбиваме сладкарската сметана заедно с разтопен шоколад. Намазваме половината макарони и слепваме две по две. Ммм, вкусни и сладки хапки. Приятно печене!
Любовта на Марги към готвенето започва още от детството, а по време на майчинството осъзнава, че това е точният момент за развитие и креативност. Обича да изпробва нови рецепти, като най-интересни са ѝ сладките изкушения.