Представям ви една любима моя италианска рецепта, в леко побългарен стил. 🙂 Приготвянето на десерта отнема 20-30 минути и още малко време за охлаждане.
Рецептата е част от конкурса „Кулинарно пътешествие“
Лимоново тирамису с малини
Силвия НиколаеваНеобходими продукти:
- 250 г маскарпоне
- 10 бр. бишкоти
- 3 с.л. захар
- 3 с.л. пудра захар
- 1 с.л. ликьор
- 100 мл прясно мляко
- 2 бр. жълтък
- 30 г нишесте
- 100 мл вода
- лимонов сок (от един лимон)
- кора от лимон (от един лимон)
Начин на приготвяне:
Първо се приготвя яйченият крем. Смесват се водата, жълтъците, захарта, лимонът и нишестето и се слагат на котлона, докато се сгъсти. Отделно се разбива маскарпонето с пудрата захар.
Когато кремът е охладен се смесва с маскарпонения крем с миксер. В 4 стъклени чаши или купички се редят бишкоти, потопени в мляко и ликьор. След това се слага от крема и така се редуват.
Най-отгоре се гарнира с малини (може и ягоди) и мента. Оставя се да престои в хладилник поне 2 часа. Лесна, вкусна, лятна рецепта, идеална за специални поводи или просто за наслада. 🙂
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!