20 години след завръщането на Звездев от Аржентина в България и старта на кариерата му на малкия екран в книжарниците се появява луксозното юбилейно издание „Вкусът на България“, което събира 100 традиционни и придошли рецепти, издържали изпитанието на времето и настанили се трайно на трапезата на българина.
Днес се спираме на рецепта за любимите печени картофки на Иван. Опитайте ги!
Любимите печени картофки на Звездев
Иван ЗвездевНеобходими продукти:
- 1 кг картофи
- 8 с.л. олио
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. червен пипер
- 10 стръка копър (ситно нарязан или 2 ч.л. сушен)
- 1 ч.л. босилек (сушен)
- 1 ч.л. чубрица
- ¼ ч.л. чесново брашно (сушено)
- ½ ч.л. лук (сушен, на гранули)
Начин на приготвяне:
Фурната се загрява на 190 градуса. Картофите се измиват добре, обелват се, отново се измиват и се подсушават с кърпа. Ако се използват пресни картофи, може да не се белят.
Нарязват се на осминки и се слагат в тава. Посоляват се и се поливат с олио. Размесват се добре и се слагат да се пекат за 45 минути в горещата фурна.
В купичка се размесват добре босилек, пипер, копър, чубрица, чесново брашно и сушен лук.
Изпечените картофи се поръсват с подправките и се разбъркват внимателно.
Тавата се връща във фурната и картофите се запичат за 10 минути, след което са готови за сервиране.
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!