Малеби с ягодов сос

24Kitchen​

Рядко се сещаме да потърсим и похапнем този десерт. Известно в България е това, което приготвят във Свиленград, но ето как да си го приготвим вкъщи. Оказва се, не е никак сложно. Да ви е сладко!

Малеби с ягодов сос

Малеби с ягодов сос

Стоян и Лора
Време за готвене: 1 час
Ястие: Десерт
Кухня: Арабска
Порции:6

Необходими продукти:
  

  • 750 мл прясно мляко
  • 180 г захар
  • 40 г нишесте (царевично)
  • 1 с.л. розова вода

За ягодовия сос:

  • 4 с.л. конфитюр (от ягоди)
  • 150 мл вода
  • 100 г захар
  • 1 с.л. розова вода
  • 1 пръчка канела
  • шамфъстък (сурови, белени, при сервиране)

Начин на приготвяне:

Пригответе млечния пудинг като в касерола загреете 650 мл от млякото със захарта. Другата част от млякото (студено) разбъркайте с розовата вода и нишестето.

Налейте нишестето към горещото мляко и бъркайте на котлона, докато кремът се сгъсти.

Разпределете в стъклени чаши и охладете.


За ягодовия сос в касерола изсипете ягодовия конфитюр, водата, пръчката канела, захарта, розовата вода и гответе на умерен огън, докато сместа се сгъсти. След това прецедете. Охладете преди да залеете с него крема.

Залейте крема с ягодовия сос и гарнирайте с накълцани ядки.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *