Историята на ресторантските пилешки крилца започва като евтина и бърза закуска в американския град Бъфало през 1964 година. Градските легенди разказват как крилцата били изпържени в много олио, а след това овкусени със специален сос. Крилцата станали хит в Бъфало, а после и в цялата страна.
Днес те са предпочитано предястие от малки и големи. На фурна, грил, запържени, натурални или с панировка, те винаги са подходящи за всяка трапеза. Сосът за крилцата е от първостепенно значение, може да ги гарнирате с пикантен или класически, чеснов или обикновен кетчуп винаги ще се получи добре. Насладете им се с добра компания.
Необходими продукти:
1/2 кг пилешки крилца
3 с.л. соев сос
1/2 шише лимонов сок
2-3 скилидки чесън
черен пипер
подправка за пилета
вегета
1 с.л. горчица
1 с.л. кетчуп
Начин на приготвяне:
Крилцата се нареждат в тавичка и се заливат в марината от всички останали продукти. След това отгоре се слага малко олио и червен пипер. Киснат най-малко 2 часа. Така приготвените пилешки крилца могат да се пекат на скара, но стават ароматни и хрупкави и панирани.
За панирането крилцата се изваждат от маринатата и се топят в царевично брашно. Оставят се малко да попие брашното и се пържат в силно загрята мазнина.
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!