Маслени розички

След 5

Масленките са вид бисквити, които традиционно се правя от захар, масло или мас и бяло брашно. В различните варианти на масленките пшениченото брашното може да бъде заменено от ориз или царевично брашно. За родина на масленките се смята Шотландия, но тези тестени бисквитки са популярни както в Обединеното кралство, така и извън него – в Дания, Ирландия, Швеция, България.

Според шотландската традиция масленките се приготвят за специални поводи като Коледа, Нова година или сватби. Древния обичай повелява голяма масленка да се разчупи над главата на булката и това трябва да се направи на входа на новата й къща.

Рецептата е от конкурса „Вкусна коледна магия“


Необходими продукти:
1 ч.ч. свинска мас
1 ч.ч. захар
1 яйце
2 с.л. кисело мляко
1/2 ч.л. хлебна сода
500-600 г брашно

Начин на приготвяне:
От изброените продукти се омесва меко тесто. Шприцоваме и печем до порозовяване в умерена фурна. После поръсваме с пудра захар.

След 5

© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *