Празниците наближават и идеите за изненадващи десерти никога не са излишни. Подобно на нетърпеливото очакване на дните, в които ще се съберем с близките си е и усещането, когато дойде време за поднасянето на десерта в края на вечерята. Днес Семейна вкусотия ви дава оригинална рецепта за това.
Рецептата е част от конкурса „Семейна вкусотия“
Начин на приготвяне:
В купа пресейте брашното с бакпулвера. Добавете захарта и меда. В горещата вода разтворете какаото и го добавете към сухите съставки. Разбъркайте добре и изсипете сместа в намаслена форма за тарталета (с изпъкнало дъно). Печете на 180градуса около 40 минути. Извадете и оставете да се охлади.
В касерола сипете сметаната и маслото. След като се загрее и маслото се разтопи, прибавете начупения шоколад. Бъркайте, докато се разтопи. Свалете от котлона и оставете леко да се охлади.
Поставете тарталетата с отвора нагоре. Намажете я с конфитюра и залейте с шоколадовата глазура. Хубаво разнесете ганаша, украсете по ваш избор и оставете в хладилника да стегне. Извадете тарталетата 30 минути преди консумация.
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!