Мексиканска улична салца

24Kitchen​

Ето как можете да си приготвите една от най-известните рецепти за салца, с които се подправя мексиканската храна. Към тако или друга гозба от тази кухня, с нея лесно можете да се представите като истински майстори. Опитайте! 😉

Мексиканска улична салца

Мексиканска улична салца

Пати Джинич
Време за готвене: 30 минути
Ястие: Сос
Кухня: Мексиканска
Порции:20

Необходими продукти:
  

  • 2 бр. люта чушка (сушени, Арбол)
  • 600 г домати (Рома)
  • 250 г томатио
  • 1-2 бр. люта чушка (Халапеньо)
  • 1 скилидка чесън
  • 1 с.л. лук (нарязан на ситно)
  • ½ ч.ч. кориандър
  • 1 щипка кимион (смлян)
  • ¾ ч.л. сол
  • 1 с.л. олио

Начин на приготвяне:

Отстранете дръжките на сухите чушки Арбол и ги запечете за 1 минута в сух тиган или тенджера, от всички страни.

Сипете вода в тенджера и добавете целите домати, томатио, зелените люти чушки Халапеньо и скилидките чесън. Варете зеленчуците 7-8 минути.


В блендер сложете печените сушени чушки и отцедените сварени домати, томатио, чесън и 1 люта чушка Халапеньо. Добавете нарязаните лук и кориандър. Овкусете със сол и кимион и пасирайте. Опитайте на вкус. Ако желаете, добавете и другата люта чушка и още сол и пасирайте отново. Салцата трябва да е люта.

Загрейте дълбок съд на умерен огън и сипете 1 с.л. олио в него. Изсипете суровата салца (внимавайте, защото ще пръска). Гответе 4-5 минути, докато салцата се сгъсти и потъмнее на цвят.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *