Ако искате да разнообразите с нещо не толкова типично за нашата кухня, а и да не отделяте много време за готвене, тази рецепта е изключително подходяща за целта. За любителите на морската храна, добър апетит!
Морски дарове
Димитрина ДимитроваНеобходими продукти:
- 2 бр. калмари (туби)
- 200 г скариди (едри)
- 200 г миди (готови ядки)
- 4-5 скилидки чесън
- 2 глави лук
- ½ бр. червена чушка (нарязана на ивици)
- 5-6 с.л. зехтин
- 1 ч.л. мед
- 4-5 с.л. доматен сок (или нарязани пресни домати)
- джинджифил
- къри
- лют пипер
- розмарин
- царевично брашно
Начин на приготвяне:
Тубите и скаридите сваряваме в подсолена вода. Калмарите нарязваме на шайби, а скаридите почистваме от главите.
В тигана изсипваме зехтина, нарязания на ситно чесън и чушките на ивици. Задушаваме за няколко минути, след което добавяме морските дарове. Разбъркваме и задушаваме за още няколко минути. Добавяме доматения сок и меда. Накрая слагаме царевичното брашно и подправките.
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!