В края на седмицата решихме да се подсладим с един великолепен десерт от арабската кухня. Лесно, много приятно – истинска наслада. Да ви е сладко, приятели! 🙂
Начин на приготвяне:
Приготвя се сиропа от захарта и 500 мл вода и се ароматизира с лимонов сок и/или портокалова кора. Съединяват се сухите съставки (грис, настърган кокосов орех, бакпулвер, захар) и течните съставки (разтопено масло и мляко).
Смесват се добре, докато тестото стане гладко. Тестото се изсипва в намазнена и набрашнена тавичка. С мокър нож се реже на квадрати или ромбове, върху всеки се слага един обелен бадем.
Пече се в гореща фурна на 200 градуса само за 10 минути. Залива се със сиропа и се охлажда.
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!