Охлювчета с маслинка

След 5

Приготви ли сме ви ароматни сладури, с които можем да закусим по всяко време от деня. Замесете си тестото сами, за да сте още по-доволни от резултата. Добър апетит! 🙂

Охлювчета с маслинка

Охлювчета с маслинка

Марияна Желева (гр. Балчик)
Време за готвене: 1 час 30 минути
Ястие: Тестени
Кухня: Българска
Порции:1 доза

Необходими продукти:
  

  • 1 ч.ч. прясно мляко
  • 1 ч.ч. свинска мас (или 9 с.л. олио)
  • 1 бр. яйце
  • 1 кубче мая
  • 600-700 г брашно
  • 1 щипка сол
  • маслини (без костилки)
  • сусам

Начин на приготвяне:

В прясното мляко размивате маята. Разбивате яйцето. Прибавяте размекнатата мас или олио, щипката сол, после брашното. Замесвате тесто.

Разточвате кора с дебелина 5 мм. Режете я с нож или с къдраво ножче на ленти с размери 3 см на 10 см.


Във всяка лента слагате маслинка и навивате като охлюв. Редите ги в тава, застлана с хартия за печене. Поръсвате със сусам и печете на 180 градуса до готовност.

След 5

© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *