Чудна гозба от тип „Изчисти хладилника “ с количество на продуктите „Колкото ти душа иска“. Изключително подходящо за след работно „Няма време“, „Гладен съм“ и „Сега и веднага“. И не на последно място, решаващо нелеката задача „Училищен обяд“. И все пак, горе-долу ще ни трябват…
Четете всеки вторник рецептите на „Мама Цвети“
Омлет на фурна
Необходими продукти:
- 7 бр. яйца
- 150 мл прясно мляко
- 500 г картофи
- 1-2 бр. чушки (средно големи)
- ½ стрък праз лук (или обикновен стар)
- 1-2 скилидки чесън
- шунка (бекон или друг колбас по избор)
- сол
- риган
- босилек
- черен пипер
- куркума
- 125 г моцарела (кашкавал, сирене или извара)
- 30 г масло
- олио (за запържване на зеленчуците)
Начин на приготвяне:
Измиваме и почистваме зеленчуците. Запържваме картофите до лека коричка. Оставяме ги да се отцедят върху кухненска хартия.
За останалите зеленчуци:
Вариант 1: Да не ги обработвате, а да ги наредите директно в тавата най-отгоре.
Вариант 2: Задушавате ги за около 2-3 минути в мазнина с малко вода под капак. Нарязваме колбаса на кубчета директно в тавата. Разбиваме яйцата с бъркалка. Добавяме млякото, подправките и нарязаната на кубченца моцарела. Разбъркваме и изсипваме в тавата.
Отгоре нареждаме парченца масло. Печем в загрята на 200 градуса фурна, докато видим, че започва да се запича. Не го препичайте. Ще стане жилав. Поднасяме със салата по избор, бяло вино и широка усмивка! 😍
Тя е мама с три човешки и едно нечовешко зверче. С течение на обстоятелствата се е научила както на всевъзможни трикове за укротяването им, така и да готви всякакви домашни вкусотии, с които да задоволи и най-странните очаквания.