Днес ще бъде празник в кухнята, защото ще се приготвя торта. Приказно красива и вкусна. Истинско изкушение за всеки, който я погледне. Да ви е сладко, приятели! 🙂
Орехова торта
Петя ИвановаНеобходими продукти:
За блатовете:
- 4 бр. яйца
- 200 г захар
- ¼ ч.л. оцет
- 160 г брашно
- 130 г орехови ядки
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1 пакетче ванилова захар
За крема:
- 400 мл сладкарска сметана
- 60 мл дулсе де лече
Начин на приготвяне:
Кремът ми е от около 400 мл сладкарска сметана и около 50-60 мл домашно дулсе де лече.
Разбивам сметаната с миксер, добавям дулсе де лечето, пак разбивам и готово.
Редя блат, напоявам с малко компот от кайсии (но малко, доста си е сочна и без него) и крем.
Измазвам с крема и украсявам с пресни плодове. Отстрани използвах бял шоколад и опаковъчно фолио за този ефект. 🙂 Хубаво е да престой 1 ден в хладилника, за да стане сочна. Бон апети!
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!