Ориз с патладжани

24Kitchen​

Имаме още едно предложение за лека вечеря, с която да преборим глада в тези горещини. Само за час и ще сме готови. Опитайте и да ви е сладко! 🙂

Ориз с патладжани

Ориз с патладжани

Стоян и Лора
Време за готвене: 1 час
Ястие: Основно
Кухня: Българска
Порции:6

Необходими продукти:
  

  • 300 г ориз (балдо)
  • 3 бр. патладжани (дребни)
  • 400 г домати (на кубчета от консерва)
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • ½ връзка босилек
  • ½ връзка магданоз
  • зехтин (за пържене)
  • сол (на вкус)

Начин на приготвяне:

Нарежете патладжаните на шайби. Посолете ги и ги оставете за 20 минути, да се отдели горчивата вода. Измийте ги и ги подсушете.

Запържете ги в зехтин (около 50 мл) от двете страни до златисто. Отделете от патладжаните 13–14 шайби за покриване на ястието. Останалите патладжани нарежете.

Сварете ориза в около 1 л вода до готовност.


Наситнете лука и чесъна и ги запържете в около 50 мл зехтин, като ги посолите. След това налейте доматите. Гответе до сгъстяване. Поръсете наситнените магданоз и босилек, разбъркайте и дръпнете от огъня.

Смесете ориза с доматите и наситнените патладжани. Разбъркайте добре и изсипете сместа в тавичка.

Покрийте със заделените шайби патладжани и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност – около 10 минути.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *