Заешкото месо е от групата на белите меса. То е превъзходно диетично месо с ниско съдържание на мазнини и калории, и високо съдържание на качествени протеини. Особено подходящо е за лечебни и отслабващи диети. От него се приготвят вкусни и изискани блюда.
Рецептата е част от конкурса „Зеленото е най-модерно“
Необходими продукти:
1 ч.ч. ориз
300 г заешко месо
300 г лапад
2 глави пресен лук
1 морков
магданоз
сол
черен пипер
3-4 чаши вода или бульона от сварения заек
олио
Начин на приготвяне:
Лападът се измива и изчиства от стъблото. Попарва се в подсолена вряла вода за около минута. След това се поставя в студена вода и се изцежда.
Заешкото трябва да е предварително сварено. Реже се на малки купчета. Бульона се запазва, за да се използва вместо вода.
Пресният лук се запържва с олио заедно с моркова. Изсипва се и измитият ориз. След като се запържат, прибавяме лапада и месото.
Заливаме с вода и го оставяме да се пече във фурна на 180 градуса. След като се изпече, поръсваме от нарязания магданоз и сервираме!
Автор: Веска Петрова
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!