От плодовете може би най-много обичам боровинките. Много полезни и изключително вкусни,…
Бухтите са любима българска закуска, която се приготвя лесно и осигурява доволни…
Дълго мислих какъв да бъде уводът на тази рецепта. Този път няма…
Напоследък се обръща много внимание на качеството на храната и съставките, които…
Вкусът на праза се смята за по-изтънчен от този на обикновения лук.…
Ципурата е риба с бяло, нежно и леко сухо месо. Тя е…
Солетите са вид пшеничено изделие, което има форма на пръчици. В магазинната…
Няма нищо по-хубаво от аромата на прясно изпечен хляб. А още по-хубаво…
Макар днес да наричаме тутманик питката със сирене, в действителност това тестено…
Салвията е наричана още градински чай, божигробски босилек, теменче, рожково биле, а…
Съществуват повече от 2000 вида скариди. Най-големи са скаридите "Дъблин бей", наричани…
Киселото зеле е хранителен продукт, получен при ферментацията на пъпките на зелето…
У нас сме свикнали да наричаме италианската паста "макарони". Всъщност макароните са…
Винаги, когато имате подходящ повод, може да поднесете на своите близки такава…
Родината на паелята е Валенсия и начинът, по който ястието се приготвя…
Един от най-популярните персонажи в родната литература е архиварят с ранима душевност…
Хелоуин e маскарад, който се провежда на 31 октомври най-вече в англоговорящите…
Сьомгата е част от групата риби от семейство Пъстървови. Обикновено сьомгата мигрира,…
Червеното цвекло е много полезен зеленчук. Неслучайно го определят като супер храна…
Моцарелата е продукт, съществуването на който е отбелязано в старинни документи под…
Пармезан или Пармиджано Реджано е най-известното италианско сирене в света. То произлиза…
Сладките кестени узряват в края на септември, но могат да се съхраняват…
Тиквата е част от така наречените плодови зеленчуци. С нейно участие се…
Джинджифилът е растение, познато още отпреди 7000 години в Южна Азия. Старите…
Тиквата е позната още от дълбока древност - отглежда се повече от…
Зеленото сирене от Черни Вит е уникално с благородната си, развита по…
Българската традицията показва, че карфиолът е предпочитан продукт за приготвяне на туршии,…
Фритатата, също като тортилята, е вид омлет. Думата фритата произхожда от италианската…
Счита се, че млякото, добито от домашни животни, е послужило за храна…
Ядливите гъби са служели за храна на човека още от древни времена.…
Sign in to your account