Панцанела (Panzanella) - тази класическа италианска рецепта за хлебна салата от Тоскана…
Макар рибата тон да е по-често използвана консервирана, тя не може да…
Един от най-известните и модерни десерти е чийзкейкът. Традиционно се състои от…
Сурови или варени, печени или задушени, морковите притежава отлични вкусови и хранителни…
Кугелът е традиционно ястие от еврейската кухня. Това е картофен кекс, печен…
Паят е печиво, което обикновено се прави от ронливо маслено тесто, покрито…
Вкусна и новаторска идея, съпътстваща вашата напитка. Ще се пренесете за миг…
В миналото за лимонада се е смятал прясно изцедения сок от лимон,…
Патладжаниете принадлежат също като доматите и пипера към семейството на картофите. Макар…
Спанакът е тревисто растение от семейството на ряпата. Има тъмно зелени листа,…
Предците ни са използвали чесъна още 2300 години преди нашата ера. Горещината…
Този зеленчук понякога е пренебрегван заради неговата горчивина и трапчив вкус, които…
Телешкото месо присъства в различните европейски кухни още от древни времена. То…
Ако мечтаете да посетите Франция, но не можете да си позволите пътуване…
Един от най-популярните и обичани плодове през лятото е динята. Първоначално тя…
Тиквичките са летен зеленчук, богат на калий, калций, магнезий, фосфор и желязо,…
Както и името на крема подсказва, рецептата за него идва от германската…
Рататуй е френско национално ястие, типично за областта в югоизточна Франция и…
Бейкуел кейк е бадемов пандишпан - смес от бадеми, масло и яйца,…
Рибата меч е хищна риба, чиято горна челюст е силно източена, мечовидна,…
В основата за приготвянето на този сладолед стои италианското сирене маскарпоне, което…
Диетични, леки, витаминозни и много вкусни, с бяла шапчица и стегната и…
Малината е диво или културно многогодишно храстовидно растение. Съществуват около 320 вида.…
Маскарпоне е изконен италиански специалитет, измислен в областта Ломбардия. Този вид сирене,…
Прошуто е италиански деликатес, вид шунка от свински бут, маринован и зрял…
Крехките и хрупкави кочанчета на бейби царевицата са обрани много рано, още…
Киселото мляко се смята за една от храните с най-голяма хранителна стойност…
Трескоподобните риби са едни от най-разпространените видове в националните морски кухни на…
Sign in to your account