Вкусно

СЛЕД ПЕТ

Кейк с ябълки и кедрови ядки

Ябълката е била известна още на доисторическия човек. Останки от ябълкови плодове…

Лео Бианки

Паниран кашкавал по чешки „Smazeny syr“

Чешката кухня е една от най-странните и нетрадиционни в света. Местните кулинарни…

След 5

Морски каприз

Специалистите по здравословно хранене са категорични - колкото повече морски дарове има…

Лео Бианки

Тракийска салата „Парис“ с пържени чушки, камби и чесън

Ако направим равносметка, чушките са най-изконно българският зеленчук, с огромен принос не…

Кайсиев сладкиш

Родината на кайсията е Североизточна Армения. Едва през I век стига до…

Пиле с маслини, стафиди и спаначен ориз, салса от нектарини

Не, в заглавието няма грешка! Освен горещ латино танц салсата е и…

Лео Бианки

Питка „Еделвайс“

Повечето любители кулинари, които трупат опит в кухнята, добре знаят правилата за…

След 5

Фазан за двама

Месото на фазана е сочно и крехко. Както при другите дивечови меса,…

След 5

Лятна салата с диня и рукола

Според възприетата класификация на земеделските култури динята е плодов зеленчук. Смята се,…

Паста по турски с букет от зеленчуци и подправки „Оййкум Гяялди“

Хималайската кристална сол се смята за най-чистата от примеси сол на планетата,…

Патешко с аспержи, цикория и макадамия

Макадамията, известна още с името австралийски орех, е изключително вкусна и питателна…

Лео Бианки

Хрупкави лешникови корички с крем от тръстикова захар

Подобно на бадема и лешникът има богата история. Преди всичко лешници (ботанически)…

Лео Бианки

Мароканска паста с ретро горчица „Маракеш ала Фес“

За родина на горчицата се приема Западна Азия, откъдето произхожда синапът. Смята…

Паста „Болонезе“ на фурна

Сос "Болонезе" идва от италианското "Рагу а ла болонезе", защото се прави…

Солен кекс с грах и бекон

Грахът е едногодишно бобово растение, увивно или пълзящо, отглеждано заради зелените му…

Лео Бианки

Филе от лаврак в сос от нар и аспержи

Аспержите са известни с големите количества антиоксиданти, които предотвратяват преждевременното стареене -…

Лео Бианки

Фондю от Вале д’Аоста

Вале д'Аоста e административен регион в Северозападна Италия, който се ползва със…

Лео Бианки

Мексиканско ястие „Чимичанги“ с енчилада от кафе и кола

Джинджърът е растение, чиито корени се използват в Китай и Индия от…

Тетевенска саламура (рибена чорба)

Тетевенска саламура е рибена чорба от различни видове дребна речна риба и…

Дзупа инглезе със захаросани плодове

Дзупа Инглезе е популярен и много обичан десерт, познат по света в…

Лео Бианки

Манджа ала баба

Корите за баница са тестено изделие, най-често използвано за направата на баници,…

Лаврак с аспержи и два вида сос

Лавракът е разпространен предимно в Атлантически океан и Средиземно море, среща се…

Лео Бианки

Ароматен киш с картофи и лук

Макар и името на това ястие да е френско, неговата родина всъщност…

След 5

Черешов кейк с бадеми

Черешите са едни от най-ранните пролетни плодове. Познати са отпреди около 300…

Зелена салата с чесън “Константин“

Маруля, зелена салата, салата айсберг - всички те принадлежат към едно семейство,…

Пролетни картофени цветя

Родината на картофите е Южна Америка, вероятно някъде в днешните Перу, Боливия…

След 5

Варен омлет

Когато няма какво друго да се яде, изборът винаги е бил предопределян…

След 5

Домашен бадемов марципан

Бадемите съдържат разнообразие от полезни за човешкия мозък вещества. На първо място…

След 5

Бърза закуска с бекон

Тази бърза закуска с бекон е от ястията, които измисляме, когато сме…

След 5

Чийзкейк с ягоди и екзотични плодове

Ягодите са плодове, богати на антиоксиданти. Те съдържат и ценни хранителни вещества,…