Вкусно

СЛЕД ПЕТ

Вегетарианска руска салата

Оригиналната версия на салатата била изработена през 1860 г. от Люсиен Оливие,…

След 5

Кекс с орехи и какао

Какаото се добива от плодовете на вечнозелено дърво, което се среща в…

След 5

Хрупкави пилешки ленти

Пилешкото месо е една от най-полезните храни, която специалистите по хранене препоръчват…

След 5

Панирани Камембер и Бри със сос от горски плодове

Сиренето Камембер буквално се е превърнало в нарицателно име за френско сирене.…

След 5

Шпиковано месо

Шпиковането е процес, при който крехко месо от преживни животни, дивеч и…

След 5

Дърпана баница

Баницата е едно от най-типичните български ястия. Състои се от навити или…

След 5

Орехова торта с аромат на ром

Ореховите ядки са богати на белтъчини, мазнини, железни, фосфорни, магнезиеви и други…

Крем супа от картофи

Картофите са многогодишни растения от род Кучешко грозде. Картофите са на четвърто…

След 5

Ябълкови тарталети с пълнеж от круши и маслено-сметанов крем

Ароматните и сладки плодове на крушата са известни още от древни времена…

След 5

Пилешко в мед и ароматни зеленчуци

Пчелният мед представлява сладък сок, който пчелите събират от растения, преработват го,…

След 5

Ябълков шейк с канела

Млечният шейк с различни плодове винаги е бил вкусен специалитет, но най-новото…

След 5

Кошнички с млечен крем и плодове

Категоричното мнение на кулинарите от двете страни на океана е, че един…

След 5

Мъфини с кокос

Кокосовият орех е плодът на кокосовата палма, растяща най-вече в тропическите райони…

След 5

Хрупкави курабийки с грис

Грисът е хранителен продукт, който се произвежда от пшеница или царевица. По-голяма…

След 5

Празничен портокалов пунш

Портокалите са кръгли цитрусови плодове с оранжева кора и вътрешност. Размерът на…

Коледна медена къщичка и медени бисквити

За да приготвите коледна къщичка, са ви нужни както кулинарни умения, така…

След 5

Коледни бастунчета

Историята на коледните бастунчета започнала с един обикновен производител на бонбони, който…

След 5

Традиционен немски коледен щолен

Щоленът, характерно влажен фруктов хляб, за първи път се споменава в официален…

След 5

Сарми и пълнени чушки в гювеч

Пълнените чушки са традиционно ястие от българската национална кухня, приготвяно чрез напълване…

След 5

Мъфини със сушени плодове и аромат на коняк

Мъфинът е вид малко кексче, което може да е сладко или по-хлебно,…

След 5

Коледен ябълков сладкиш

От Библията знаем, че Адам и Ева са били изкушени с ябълка.…

След 5

Сладки „Снежни топки“

Идват Коледа и всички вече мечтаем тя да бъде бяла! Защото -…

След 5

Бетон торта

Бисквитата е популярно в цял свят сладкарско изделие от брашно, което обикновено…

След 5

Сладки сусамени гевреци

Ако в Германия си имат бретцели, то ние на Балканите определено можем…

След 5

Тиквени сладки питки

Тиквата спада към така наречените плодови зеленчуци. Тя се използва най-често за…

След 5

Браунис “Шапката на Дядо Коледа“

За приготвянето на браунис съществуват много рецепти. Според майсторите сладкари обаче най-добрите…

След 5

Коледна пита

Изпълнени с надежда и вяра за по-добро бъдеще, всяка година началото на…

След 5

Ябълков сладкиш с канела

Канелата е ароматна подправка, която се добива от вътрешната част на кората…

След 5

Зелеви сарми ала Милена

Идва зима, а с нея и много традиционни ястия, които приготвяме в…

След 5

Постни сладки с бяло вино

Бяло вино е виното, получено както от бели, така и от червени…

След 5