Оригиналната версия на салатата била изработена през 1860 г. от Люсиен Оливие,…
Пилешкото месо е една от най-полезните храни, която специалистите по хранене препоръчват…
Сиренето Камембер буквално се е превърнало в нарицателно име за френско сирене.…
Ореховите ядки са богати на белтъчини, мазнини, железни, фосфорни, магнезиеви и други…
Картофите са многогодишни растения от род Кучешко грозде. Картофите са на четвърто…
Ароматните и сладки плодове на крушата са известни още от древни времена…
Пчелният мед представлява сладък сок, който пчелите събират от растения, преработват го,…
Млечният шейк с различни плодове винаги е бил вкусен специалитет, но най-новото…
Категоричното мнение на кулинарите от двете страни на океана е, че един…
Кокосовият орех е плодът на кокосовата палма, растяща най-вече в тропическите райони…
Грисът е хранителен продукт, който се произвежда от пшеница или царевица. По-голяма…
Портокалите са кръгли цитрусови плодове с оранжева кора и вътрешност. Размерът на…
За да приготвите коледна къщичка, са ви нужни както кулинарни умения, така…
Историята на коледните бастунчета започнала с един обикновен производител на бонбони, който…
Щоленът, характерно влажен фруктов хляб, за първи път се споменава в официален…
Пълнените чушки са традиционно ястие от българската национална кухня, приготвяно чрез напълване…
Мъфинът е вид малко кексче, което може да е сладко или по-хлебно,…
Ако в Германия си имат бретцели, то ние на Балканите определено можем…
Тиквата спада към така наречените плодови зеленчуци. Тя се използва най-често за…
За приготвянето на браунис съществуват много рецепти. Според майсторите сладкари обаче най-добрите…
Канелата е ароматна подправка, която се добива от вътрешната част на кората…
Sign in to your account