Италианското сирене маскарпоне е основната и незаменима съставка на десерта тирамису. Маскарпоне…
Рождественски пости или така наречените Коледни пости започват след Коледни заговезни -…
Кадаифът е типичен ориенталски десерт. В основата му е тесто, приготвено от…
Родината на пуйката е Северна Америка. Птицата е опитомена още от ацтеките,…
В кулинарията кошничките са често използван метод за направата на всевъзможни вкусотии…
Предполага се, че производството на сирене е започнало още 8 хиляди години…
Наближават коледните и новогодишни празници и улиците, сградите, сърцата, душите и очите…
Родината на крушите е Китай. Различни сортове круши се отглеждат от Античността.…
Най-древното споменаване на сушените плодове е в месопотамски плочки с клинопис, които…
Всички, които са били на екскурзия или за по-дълго в Португалската значет,…
Традицията на много места по света е за Коледа на трапезата задължително…
Щруделът е тестено сладкарско изделие, обикновено свързвано с австрийската национална кухня от…
В средновековна Европа джинджифилът бил на особена почит, но с времето започнал…
Не един и два са начините да приготвим празнична пита. Сигурно, колкото…
Канелата, която често използваме в кухнята е всъщност кората на канеленото дърво,…
На 25 декември е Рождество Христово или наричано още Коледа. На него…
Халвата е лакомство, което хората, наумили си да отслабнат, не си позволяват…
Всички стари хора са наясно, че, щом започнат да прехвърчат снежинки и…
Портокалите са цитрусови плодове, чийто произход е преди хиляди години в Азия,…
Тиквеникът е вид сладка баница, чиято плънката се състои от настъргана тиква…
Още в античната митология дюлите са символ на любов, щастие, плодородие, мъдрост,…
Sign in to your account