Вкусно

СЛЕД ПЕТ

Паеля с пилешки бутчета

Родното място на паелята е Валенсия и начинът, по който ястието се…

След 5

Мариновани пилешки крилца

Историята на ресторантските пилешки крилца започва като евтина и бърза закуска в…

След 5

Печени тиквички „Ла донна е мобиле“

Тиквичката е зеленчук, близък родственик на динята, краставицата и много други зеленчуци.…

Пай с тиква и орехи

Паят е плодов сладкиш, които се приготвя целогодишно и съдържа най-различна плънка.…

Предястие от грозде с орехи и синьо сирене

Макар че съществуват хиляди сортове грозде, само около 20 от тях са…

Лео Бианки

Кебап “Горски кът“

Кебапът е ястие от месо, което се приготвя чрез запържване или задушаване…

След 5

Домашни шоколадови трюфели с кокос и папая

Папая е вкусен и полезен тропически плод, който може да бъде открит…

След 5

Панирани палачинки с шунка и кашкавал

Палачинките са тестено ястие и една от най-любимите закуски за всеки. Гарнирани…

След 5

Миди от град Ла Специя

Черните миди са изключително популярни в Европа и са много важна част…

Лео Бианки

Филе от говеждо месо с пюре от артишок

Говеждото месо е известно като храна още от незапомнени времена. Римляните, германците…

Лео Бианки

Пълнена тиква със свинско, гъби и зеленчуци

Тиквата спада към така наречените плодови зеленчуци. Тя се използва най-често за…

Патица по пекински

Патицата по пекински е най-известното ястие от китайската кухня, сервиранo не само…

След 5

Лазаня с пилешко на тиган

За моментите, когато искате да обърнете повече внимание на семейството си, отколкото…

След 5

Тирамису с ягоди

Тирамису е името на един от най-популярните италиански десерти, който се приготвят…

Пълнени круши с шоколад и орехи

Крушата е традиционен есенен плод, който обаче вече присъства почти целогодишно на…

Тарти с мандарини

От всички цитрусови плодове мандарините съдържат най-много витамин С - факт, който…

Лео Бианки

Предястие „Фортуна“

В медицината сладките чушки се използват като мултивитаминно средство за лечението на…

Брускети „Лоретини“

Брускетите са традиционно италианско предястие, което се приготвя на Апенините още от…

Сладкиш със сини сливи

Есента е сезонът на сините сливи. Първоначално те са култивирани в Китай,…

Сьомга с ориз в тесто

Сьомгата не е чак толкова скъпа като (да кажем) трюфелите, но определено…

Лео Бианки

Мусака с картофи, ориз и гъби

Мусака е названието на няколко различни традиционни ястия на Балканите и в…

След 5

Сладко от зелени домати

В сезона на изобилие от пресни плодове е добре да знаем как…

След 5

Пъстърва във фолио

Пъстървови е вид студеноводна риба. Тези видове най-често обитават горните течения на…

След 5

Пъдпъдъци в патладжан

Месото от пъдпъдъци има отлични органолептични свойства специфичен вкус и аромат, високо…

След 5

Хлебчета с кашкавал

Кашкавалът е вид твърдо сирене, което се произвежда само от овче или…

След 5

Спагети с вкусен сос

Италианският кулинарен шедьовър, наречен паста, има над 300 разновидности. Огромна част от…

След 5

Тутманик със сирене

Тутманикът е традиционно и много обичано българско ястие, произведено от дебели кори…

След 5

Заешко със зеленчуци

Със своите изключителни хранителни качества заешкото месо е алтернатива за здравословно и…

След 5

Картофена пица

Пицата е италианско национално ястие, популярно по целия свят. Пицата представлява плосък…

След 5

Ароматен тиквен пай „Хари Потър“

Тиквата е един от 10-те най-полезни зеленчука. Тя е пълна с витамин…

След 5