Вкусно

СЛЕД ПЕТ

Шоколадов пунш

Пуншът е алкохолен коктейл от ром и сок, подправен с ароматни съставки,…

След 5

Солен кекс със сирене

Историята на кекса е толкова стара, че чак звучи като нещо не…

След 5

Солени питчици със сирене и маслини

Хлябът съпровожда целия жизнен път на човека: от раждането до неговата смърт,…

След 5

Паста със сос от пушена сьомга

Морската храна, като една от най-предпочитаните за консумация храни в цял свят,…

След 5

Градинарска салата

Марулята, позната още като зелена салата, често присъства на трапезата ни -…

След 5

Запечени кюфтенца с киноа и нахут

Киноа е едногодишното растение, което има широки листа, годни за ядене. Растението…

След 5

Изненада в гърне

Глиненият гювеч или глинено гърне е огнеупорен съд с похлупак, използван за…

След 5

Портокалова торта

Родината на портокалите е южен Китай. Има данни, че местното население на…

Пикантна пилешка кавърма в кошнички от бекон

Кавърмата е ястие от традиционната българска кухня, рецептите за което са безкрайно…

След 5

Лешникова торта с малини и боровинки

Подобно на бадема и лешникът има богата история. Смята се, че дървото…

Хавайски шишчета с пилешко филе и ананас

Ананасът е тропически плод, за чиято родина се смята Южна Америка. Днес…

Плодов млечен шейк

Основното съдържание на млечните коктейли е мляко - прясно или кисело, с…

След 5

Домашен ванилов сладолед

Преди три хиляди години в домовете на богатите китайци са поднасяли изискан…

След 5

Супа от леща

У нас, както и в много страни на изток, като Русия, Турция…

След 5

Кифлички “Рози“

Кифлички се приготвят в най-различни краища на планетата. Има ги в руската,…

След 5

Кумско пиле

Според родната традиция в разгара на всяко сватбеното тържество се разиграват “даровете…

След 5

Козунак „Галя“

Въпреки че често асоциираме козунака с празника Великден, факт е, че той…

След 5

Патладжан кебап или Ветрило

Патладжанът, наричан още син домат, се използва широко като зеленчук в готварството.…

След 5

Капама

Капамата е традиционно българско национално ястие приготвяно в котловината по поречието на…

След 5

Крокети с кашкавал

Крокетите (от френски croquette) са парчета храна като кайма, сирене или зеленчуци,…

Специалитет „Царска шатра“

Свинското месо е един от най-често употребяваните за храна от хората видове…

След 5

Малинова торта

Малините са плодове с приятен цвят и неустоим вкус. Историята им в…

Гювечета по селски (или гювечета с името, каквото има в хладилника)

Разкопки в древни селища доказват, че още в преди стотици години месото…

След 5

Мусака от макарони

Макарони се наричат тръбовидни тестените изделия, част от традиционната италианска кухня. Произвеждат…

След 5

Шницели от патладжани

Патладжанът се е родил в тропическа Азия, после прескочил в Европа, където…

След 5

15-минутна тропическа торта за начинаещи

Тази торта е много лесна и сигурна (в смисъл, че няма какво…

След 5

Бобена салата с чери домати

През последните години все по-активно в кулинарните рецепти се настаниха чери доматите.…

След 5

Лесна бисквитена торта с шоколад

Шоколадът е богата на калории храна. Той съдържа 61% въглехидрати, 30% мазнини…

След 5

Крем брюле с кроасани

Според речниците "крем брюле" означава "горéн крем". Представлява десерт от яйчен крем,…

След 5

Салата „Лятна авантюра“

Лятото е към финала си, а точно то е сезонът, който със…

След 5