Хлябът съпровожда целия жизнен път на човека: от раждането до неговата смърт,…
Морската храна, като една от най-предпочитаните за консумация храни в цял свят,…
Марулята, позната още като зелена салата, често присъства на трапезата ни -…
Киноа е едногодишното растение, което има широки листа, годни за ядене. Растението…
Родината на портокалите е южен Китай. Има данни, че местното население на…
Кавърмата е ястие от традиционната българска кухня, рецептите за което са безкрайно…
Подобно на бадема и лешникът има богата история. Смята се, че дървото…
Ананасът е тропически плод, за чиято родина се смята Южна Америка. Днес…
Преди три хиляди години в домовете на богатите китайци са поднасяли изискан…
Според родната традиция в разгара на всяко сватбеното тържество се разиграват “даровете…
Патладжанът, наричан още син домат, се използва широко като зеленчук в готварството.…
Крокетите (от френски croquette) са парчета храна като кайма, сирене или зеленчуци,…
Свинското месо е един от най-често употребяваните за храна от хората видове…
Разкопки в древни селища доказват, че още в преди стотици години месото…
Макарони се наричат тръбовидни тестените изделия, част от традиционната италианска кухня. Произвеждат…
Патладжанът се е родил в тропическа Азия, после прескочил в Европа, където…
Тази торта е много лесна и сигурна (в смисъл, че няма какво…
През последните години все по-активно в кулинарните рецепти се настаниха чери доматите.…
Шоколадът е богата на калории храна. Той съдържа 61% въглехидрати, 30% мазнини…
Според речниците "крем брюле" означава "горéн крем". Представлява десерт от яйчен крем,…
Sign in to your account