Шампанското е пенливо вино, произведено чрез вторична ферментация. Наименованието му произлиза от…
Маслината е най-старото известно култивирано дърво в историята на човечеството. Според някои…
Хлябът съдържа пълния спектър от необходимите за човека хранителни вещества. У нас…
Привържениците на народната медицина са сигурни, че зелето може да замести цяла…
Пилешкото месо съдържа 15-18% белтъчини, а мазнините са едва 4%. То е…
Сачът представлява кръгла глинена плоча, с по-висок ръб по края. В българската…
Името на кускуса идва от магрибската арабска дума "ксуксу", което пък в…
Приготвянето на пандишпан е може би най-лесната и същевременно най-трудната рецепта за…
Баницата е едно от 10-те традиционни български ястия, които преди време попаднаха…
Преди време ви представихме оригиналната рецепта за Кекс от кайма или ''Руло…
Като страна в умерения континентален пояс българската земя е богата на зеленчуци…
Студените супи са едни от най-любимите храни в горещите летни дни. И…
Фасул е общото име на група бобови растения, произлизащи от Централна и…
За турската кухня може да се говори много - за уникалните вкусовете…
Аржентинската кухня е повлияна от кулинарните традиции на Испания, Италия, Германия, Франция…
Благодарение на необикновения си аромат, възхитителния вкус и сочната мека част, прасковата…
Дълга и интересна е историята на прасковата. От вярванията на античните лекари,…
Когато стане дума за рецепта с пилешко месо, всеки може да изброи…
Кулинарните специалисти твърдят, че италианската кухня е една от най-добрите кухни в…
Баклавата е сиропиран сладкиш, известен по целия свят. Прави се от тесто,…
Рецептата за "Руло Стефани" е част от историята на европейската кухня и…
Чушките, наричани още сладък пипер, принадлежат към семейството на Capsicum (от лат.…
Sign in to your account