Вкусно

СЛЕД ПЕТ

Малтийска салата „Марсело Оливейра“

За малтийската кухня казват, че е смес от френската и италианската кулинарни…

Френски хапки „Арманяк“

Според много ценители френската кухня е призната за най-вкусната и изискана в…

Замразен ягодов бисквитник

Ако има вкусен и нискокалоричен плод, чиято консумация да носи прекрасно чувство…

Крем супа от броколи с боб и кедрови ядки

Ако след рецептата за броколито „Аврора“ сме успели да ви убедим в…

След 5

Босилкови рулца с пъпеш

Ако обичате да пътувате и да посещавате нови меса, сигурно си падате…

След 5

Картофи по будистки „Сидхарта“

Будизмът е религиозно и философско учение, водещо началото си от Сидхарта Гаутама,…

След 5

Сирене с банани „Мимикрия“

Смесването на сладко и солено не е особено популярно у нас, но…

Класическа овчарска салата

Овчарската салата е ястие, характерно за България. Тя е обогатена модификация на…

След 5

Леща по индийски „Рамаяна“

Традиционната индийска кухня е изградена върху вегетарианството, като освен икономически, за това…

Италианска салата „Веричита“

Италианската кухня е една от най-популярните по света. Тя е изключително богата…

Спагети ала „Вдъхновение от Карбонара“

Споровете как точно се приготвят спагети Карбонара не са от вчера. Някои…

След 5

Летен коктейл от скариди със сос от цитруси

Скаридите са плуващи ракообразни животни, които могат да бъдат намерени по целия…

След 5

Португалски хлебчета „Обригадо“ – Порто

Португалия е държава на наследници на големи откриватели и корабоплаватели. Нейната съвременна…

Чернокоп (лефер) на скара с лимонов сос

Чернокопът, познат още и като лефер или гофан, е хищна морска риба,…

След 5

Освежаваща домашна лимонада

Нищо не може да се сравни с прохладата от една прясно изцедена…

След 5

Домашен турски дюнер кебап

Всички, които са ходили в Истанбул или са били на почивка в…

След 5

Черешови чийзкейк-стрели

Ако си падате по сладките изкушения, но никога не ви остава време…

Оригинална испанска сангрия

Вариантите на приготвяне на традиционния испански коктейл сангрия са толкова, колкото плодове,…

След 5

Броколито „Аврора“

Броколите са подвид растение от семейство Кръстоцветни, чиято цветна глава се използва…

Паниран праз лук „Салемски котарак“

Всички, без значение от уменията си в кухнята, са наясно, че панирано…