Вкусно

СЛЕД ПЕТ

Баница с царевично брашно и семена

Жълтеникавото царевично брашно, приготвено от смлени царевични зърна, е полезна и вкусна…

След 5

Кюфтета Фантазия

Днес ще ви предложа интересна яхнийка, която вчера приготвих на моето семейство.…

Боровинково смути

Смути наричаме гъста напитка, обикновено направена в пасатор, от плодове и/или зеленчуци…

Френска селска торта

Отдавна исках да направя домашна френска селска торта, така както обичам да…

Панирани кашкавалчета

Тази седмица в рубриката ви предлагам рецепта за перфектни панирани кашкавалчета. Охлаждането…

Пълнени калмари

Тази рецепта има много специална история за мен, която си спомням винаги…

Кекс с кола и шоколадова глазура

В средата на 60-те години на ХХ век в Източна Европа Кока-Кола…

След 5

Кокосови пастички „Ламингтън“

"Ламингтън" са малки сладки кокосови пастички, които аз помня от детството си.…

Богата макаронена салата

Ранната история на макароните е тясно свързана със Сицилия. Не се знае…

След 5

Пиле с лук и сайдер

Сайдер е слабоалкохолна газирана напитка, направена от ферментирали плодове, най-често ябълки. Според…

Милфьой с горски плодове

Милфьой, в България и други страни по-познат като Наполеон, е многопластов десерт,…

Деликатес на графинята

Бишкоти Савоярди са сладки, леки пандишпанови бисквити с дълга история и почитатели…

След 5

Чийзкейк с пресни малини

В сезона сме на най-хубавите плодове и няма как да не ми…

Сладкиш с череши и какаова глазура

Десертите с череши са много подходящи за сезона и ако между приготвянето…

Пържени скариди

По света се отглеждат около 300 различни вида скариди, а тези 300…

След 5