Вкусно

СЛЕД ПЕТ

Пърленки със сирене и зехтин

Пърленка е името, с което в някои фолклорни области на България наричат…

Кашкавал на фурна

Тази седмица представям една рецепта с любимият на всички кашкавал. Кашкавалът е…

Миди с лек лимонов сос

Мидите принадлежат към групата на т.нар. морски дарове, чиито невероятен вкус и…

След 5

Пилешки пай в гърне с бяло вино

Белите вина са широко използвани в кулинарията. Древните римляни буквално са давели…

След 5

Пикантни картофки във фолио

Вече сме в сезона на хубавите пресни картофи, които може да се…

Капучино

Родина на капучиното е слънчева Италия, а нейни създатели са монасите-капуцини от…

След 5

Бисквити с овесени ядки и мента

Ментата се смята за женска билка, защото намалява болката и неприятните усещания…

След 5

Палачинки с плънка от авокадо

Различните нации имат своя история на палачинките и свои разбирания за „перфектна…

След 5

Салата с броколи и аспержи

Знаете ли, че България в началото на 20 век е била най-големият…

След 5

Боровинкови мъфини

Боровинките са плодове, растящи на храст, които принадлежат към семейството на Пирена,…

Морковено-тиквена супа с броколи и бекон

Благородното потекло на морковите може да се проследи хиляди години назад, като…

След 5

Палачинки от тиквички и киноа със сос от кисело мляко

Растението киноа се смята за свещено и е с древен произход. В…

След 5

Тиквички на фурна

Тиквичката е зеленчук, за разлика от големите тикви, които се причисляват към…

След 5

Соленки с кашкавал

Тази седмица рецептата е за бързи и лесни соленки, които всеки може…

Кафяв ориз със зеленчуци

Кафявият ориз далеч надминава белия като хранителна стойност. Една чаша кафяв ориз…

След 5