Вкусно

СЛЕД ПЕТ

Зеленчуков омлет с богата плънка

Според Алън Дейвидсън, един от най-авторитетните изследователи на световната кулинария, думата omelette…

След 5

Уникално вкусни катми

Днес рецептата в рубриката ми ще е за катми! Най-често се консумират…

Супата от коприва на Силвия

Чесънът се е използвал широко още 2300 години преди нашата ера. Горещината…

След 5

Рулца от краставица с извара

Един от най-предпочитаните и обичани пролетно-летни зеленчуци - краставицата, принадлежи на семейството,…

След 5

Салата с печени чушки

Чушките, както сладките сортове, така и лютите чушки произлизат от Централна и…

След 5

Салата от зелен фасул, домати и босилек

Фасулът е растение от семейство Бобови. Родината му е Южна Америка, но…

Гръцки чеснов сос „Скордаля“ (Σκορδαλία)

Гръцката кухня е от средиземноморски тип и споделя много общи черти с…

След 5

Домашен сладолед с пъпеш

В горещите летни дни, когато показанията на термометрите прехвърлят 35 градуса, няма…

След 5

Домашно песто

Песто е популярен сос от италианската кухня, произведен на основата на зехтин,…

Китайска салата „Еквилибриум“

Според китайския народ ние сме това, което ядем. А китайската кухня се…

Кюфтенца с кашкавал

Днес ви предлагам рецепта за настроение. Всички обичаме кюфтета, дали ще са…

Баница с лапад (Лападник)

Какво е пролетта, ако на трапезата не сложим нещо вкусно, в което…

След 5

Пролетни кошнички

Каква по-добра закуска от вкусни домашно приготвени банички с яйца и сирена.…

Весел и полезен сандвич

Първото официално споменаване на сандвича със собственото му име е от 1762…

Пандишпанов чийзкейк с череши

Сезонът на черешите е в своя пик. Идеята, която ви предлагам тази…