Вкусно

СЛЕД ПЕТ

Банички със спанак

Спанакът е тревисто растение с тъмнозелени листа от семейството на ряпата. Смята…

След 5

Домашни бонбони

Една от най-големите съблазни в наши дни, предимно шоколадови, са бонбоните. Първите…

Панирани картофени сърца с топено сирене

Топеното сирене е млечен продукт, който се получава от преработен кашкавал, меки…

След 5

Грахамени хлебчета

Вкусни и супер лесни за приготвяне са днешните хлебчета в рубриката. Освен…

Воловани: „Влюбени“ бутер сърца с плънка

Думата "воловани" в буквален превод означава издухан или развян от вятъра. Това…

След 5

Коприва по тетевенски

Копривата е род покритосеменни растения от семейство Копривови. Той включва между 30…

Филе от костур с паста

Костурът е хищна риба, която се храни с малки рибки и безгръбначни.…

Лео Бианки

Крехки пилешки пържолки

Мариноването е процес, чрез който се обработват хранителни продукти като зеленчуци, месо,…

Гнездото на Косе Босе

Яйцата са ценна храна още от далечни времена, когато хората се препитавали…

След 5

Аспержи с млечен сос и сирене Чедър

Аспержите са древна култура, отглеждана преди повече от 2000 години по земите…

След 5

Спаначена салата с червени боровинки и орехи

По време на великденските празници всяка домакиня е обсипана от работа по…

Шарени американски задушени картофки

Учени от Министерството на селското стопанство на САЩ и техни колеги създадоха…

След 5

Торта „Наполеон“

Днешната рецепта е за прекрасна и бърза торта с бутер тесто. Уникално…

Домашен великденски козунак

Тази година исках да направя козунак, който хем да е лесен за…

Крем „Ванилия“ с лимончело

Тази седмица искам да ви представя малко по-различна версия на класическия крем…