Кишът е вид солен пай, произлязъл от Германия и широко разпространен във…
Aгнешкото месо се свързва с тържествения обяд на Великден и по-късно -…
"Уелингтън" е традиционна английска рецепта за приготвяне на телешко филе, при която…
Гъбите основно се състоят от вода (съдържат толкова, колкото зеленчуците), затова са…
Козунакът е сладък обреден хляб, който традиционно се приготвя за Великден. Остават…
Ястието е традиционно за беларуската кухня, където се приготвя в най-различни разновидности.…
Надали има човек, който би успял да обори твърдението, че българската кухня…
Галактобуреко е вид вита баница и е традиционен десерт в съседна Гърция.…
Грахът е един от малкото членове на семейство бобови, който може да…
Италианската кухня е много разнообразна - всички знаем за вкусните пици и…
Около месец остава до един от най-големите християнски празници - Великден или…
Ябълката е била известна още на доисторическия човек. Останки от ябълкови плодове…
Sign in to your account