Вкусно

СЛЕД ПЕТ

Киш със спанак, бекон и сирена

Кишът е вид солен пай, произлязъл от Германия и широко разпространен във…

Пълнен заек

Заешкото месо е не само по-бедно на мазнини, но и много вкусно.…

Такос

Такос е ястие от мексиканската кухня. Представлява сандвич от тортиля, свита на…

След 5

Агнешко печено със зелен лук и девесил

Aгнешкото месо се свързва с тържествения обяд на Великден и по-късно -…

Пиле „Уелингтън“

"Уелингтън" е традиционна английска рецепта за приготвяне на телешко филе, при която…

Свински хапки с гъби, сметана и тиква

Гъбите основно се състоят от вода (съдържат толкова, колкото зеленчуците), затова са…

След 5

Козунак със стафиди

Козунакът е сладък обреден хляб, който традиционно се приготвя за Великден. Остават…

Постни содени гевреци

Содата за хляб е изобретена от френския химик Льобланк в края на…

След 5

Картофени палачинки

Ястието е традиционно за беларуската кухня, където се приготвя в най-различни разновидности.…

Баница със спанак

Надали има човек, който би успял да обори твърдението, че българската кухня…

Галактобуреко (γαλακτομπούρεκο)

Галактобуреко е вид вита баница и е традиционен десерт в съседна Гърция.…

Картофи с грах и пилешки бутчета на фурна

Грахът е един от малкото членове на семейство бобови, който може да…

След 5

Пиле Качаторе (Chicken Cacciatore)

Италианската кухня е много разнообразна - всички знаем за вкусните пици и…

Салата „Празничен венец“

Около месец остава до един от най-големите християнски празници - Великден или…

След 5

Бисквитена торта с ябълки

Ябълката е била известна още на доисторическия човек. Останки от ябълкови плодове…

След 5