Стафидите и сушенето на гроздето са били познати още в дълбока древност,…
Брашното е дребнозърнест (с едрина около 165 микрона) хранителен продукт, получен от…
Плодът на ананасовите растения е едър (достига до 5 кг), със сладък…
Ягодите са най-полезни, когато се консумират сурови - в натурален вид. Необходими…
Гуакамоле е вид разядка, свързана с индианското племе ацтеки и наподобява пюре,…
Първите европейски писмени свидетелства за картофите идват през 1537 г. от испанския…
Мерло е висококачествен винен сорт грозде, произхождащ от Франция. Основен сорт за…
За родина на салама в различните му разновидности претендират няколко страни -…
Италианската кухня представлява съчетание от редица регионални готварски традиции, разделени по географски…
Всички сме чували за "Бьоф Строганов", ястие което най-общо казано представлява крехко…
Канелата е ароматна подправка, която се добива от вътрешната част на кората…
Според винените специалисти на свинското месо изключително подхождат червени вина с ненатрапчив…
Sign in to your account