Вкусно

СЛЕД ПЕТ

Баклава със стафиди и локум

Стафидите и сушенето на гроздето са били познати още в дълбока древност,…

След 5

Царевични питки

Брашното е дребнозърнест (с едрина около 165 микрона) хранителен продукт, получен от…

Бърза и лека торта с ананас и бадеми

Плодът на ананасовите растения е едър (достига до 5 кг), със сладък…

Чийзкейк с ягоди

Ягодите са най-полезни, когато се консумират сурови - в натурален вид. Необходими…

След 5

Гуакамоле

Гуакамоле е вид разядка, свързана с индианското племе ацтеки и наподобява пюре,…

Зимна запеканка

Първите европейски писмени свидетелства за картофите идват през 1537 г. от испанския…

След 5

Домашен козунак с локум

Локумът е едно от най-старите сладки изделия в света. За него трябва…

След 5

Парен кекс

Първобитните хора започнали да приготвят кекс скоро след като открили брашното. В…

След 5

Raffaello с извара

Изварата е продукт, получаван от пресичането на белтъците в млякото. Тя е…

След 5

Поширани круши в мерло с ароматни подправки

Мерло е висококачествен винен сорт грозде, произхождащ от Франция. Основен сорт за…

Солени кошнички с колбас

За родина на салама в различните му разновидности претендират няколко страни -…

След 5

Италианска супа

Италианската кухня представлява съчетание от редица регионални готварски традиции, разделени по географски…

След 5

„Бьоф Строганов“ от Ани

Всички сме чували за "Бьоф Строганов", ястие което най-общо казано представлява крехко…

Печена тиква с канела и мед

Канелата е ароматна подправка, която се добива от вътрешната част на кората…

След 5

Зимно мезе

Според винените специалисти на свинското месо изключително подхождат червени вина с ненатрапчив…