Тиквата е позната още от дълбока древност - отглежда се повече от…
Зеленото сирене от Черни Вит е уникално с благородната си, развита по…
Българската традицията показва, че карфиолът е предпочитан продукт за приготвяне на туршии,…
Фритатата, също като тортилята, е вид омлет. Думата фритата произхожда от италианската…
Счита се, че млякото, добито от домашни животни, е послужило за храна…
Ядливите гъби са служели за храна на човека още от древни времена.…
Аспержите са целогодишно растение, което спада към семейството на лилиецветните. Дължината им…
Броколите са много полезен зеленчук, за чийто произход се считат земите на…
В различните национални кухни черният дроб се консумира, приготвен по различен начин…
Произходът на прошуто датира от незапомнени времена и най-вероятно започва още от…
Оризът е една от най-древните храни, известна от около 5000 г. пр.…
Десертите с ябълки са едни от най-популярните и предпочитани през есенните дни.…
Дивият ориз е многогодишна трева, известна под името Zizania aquatica или Zizania…
Ципурата е типична средиземноморска риба, но, макар и доста рядко, се среща…
Обикновената смокиня (Ficus carica) е дърво или храст и е разпространена в…
Sign in to your account