Вкусно

СЛЕД ПЕТ

Кремче с тиква

Тиквата е позната още от дълбока древност - отглежда се повече от…

Пълнени круши със зелено сирене в шоколадов кекс

Зеленото сирене от Черни Вит е уникално с благородната си, развита по…

Есенна запеканка с карфиол

Българската традицията показва, че карфиолът е предпочитан продукт за приготвяне на туршии,…

След 5

Фритата с тиквички

Фритатата, също като тортилята, е вид омлет. Думата фритата произхожда от италианската…

Бърз и много лесен сладкиш

Счита се, че млякото, добито от домашни животни, е послужило за храна…

След 5

Свинско с гъби, картофи и зеленчуци

Ядливите гъби са служели за храна на човека още от древни времена.…

Лазаня с аспержи

Аспержите са целогодишно растение, което спада към семейството на лилиецветните. Дължината им…

Лео Бианки

Огретен с картофи и броколи

Броколите са много полезен зеленчук, за чийто произход се считат земите на…

Дроб по венециански

В различните национални кухни черният дроб се консумира, приготвен по различен начин…

След 5

Тарта със смокини, прошуто, синьо сирене и ядки

Произходът на прошуто датира от незапомнени времена и най-вероятно започва още от…

Пиле с ориз на фурна

Оризът е една от най-древните храни, известна от около 5000 г. пр.…

Ябълкови щруделчета

Десертите с ябълки са едни от най-популярните и предпочитани през есенните дни.…

Свински медальони с праскови и див ориз

Дивият ориз е многогодишна трева, известна под името Zizania aquatica или Zizania…

Лео Бианки

Ципура на фурна със салата с кус-кус, портокал и грейпфрут

Ципурата е типична средиземноморска риба, но, макар и доста рядко, се среща…

Лео Бианки

Конфитюр от смокини

Обикновената смокиня (Ficus carica) е дърво или храст и е разпространена в…