Спанакът е тревисто растение от семейството на ряпата. Има тъмно зелени листа,…
Предците ни са използвали чесъна още 2300 години преди нашата ера. Горещината…
Този зеленчук понякога е пренебрегван заради неговата горчивина и трапчив вкус, които…
Телешкото месо присъства в различните европейски кухни още от древни времена. То…
Ако мечтаете да посетите Франция, но не можете да си позволите пътуване…
Един от най-популярните и обичани плодове през лятото е динята. Първоначално тя…
Тиквичките са летен зеленчук, богат на калий, калций, магнезий, фосфор и желязо,…
Както и името на крема подсказва, рецептата за него идва от германската…
Рататуй е френско национално ястие, типично за областта в югоизточна Франция и…
Бейкуел кейк е бадемов пандишпан - смес от бадеми, масло и яйца,…
Рибата меч е хищна риба, чиято горна челюст е силно източена, мечовидна,…
В основата за приготвянето на този сладолед стои италианското сирене маскарпоне, което…
Диетични, леки, витаминозни и много вкусни, с бяла шапчица и стегната и…
Малината е диво или културно многогодишно храстовидно растение. Съществуват около 320 вида.…
Sign in to your account