Вкусно

СЛЕД ПЕТ

Още едно тирамису

Маскарпоне е изконен италиански специалитет, измислен в областта Ломбардия. Този вид сирене,…

След 5

Вкусни шишарки

Прошуто е италиански деликатес, вид шунка от свински бут, маринован и зрял…

Лео Бианки

Салата с бейби царевички

Крехките и хрупкави кочанчета на бейби царевицата са обрани много рано, още…

Лео Бианки

Агнешки кюфтенца със сос от кисело мляко и пюре от грах

Киселото мляко се смята за една от храните с най-голяма хранителна стойност…

Лео Бианки

Филе от треска с чери домати и печени розови картофи

Трескоподобните риби са едни от най-разпространените видове в националните морски кухни на…

Кейк с ябълки и кедрови ядки

Ябълката е била известна още на доисторическия човек. Останки от ябълкови плодове…

Лео Бианки

Паниран кашкавал по чешки „Smazeny syr“

Чешката кухня е една от най-странните и нетрадиционни в света. Местните кулинарни…

След 5

Морски каприз

Специалистите по здравословно хранене са категорични - колкото повече морски дарове има…

Лео Бианки

Тракийска салата „Парис“ с пържени чушки, камби и чесън

Ако направим равносметка, чушките са най-изконно българският зеленчук, с огромен принос не…

Кайсиев сладкиш

Родината на кайсията е Североизточна Армения. Едва през I век стига до…

Пиле с маслини, стафиди и спаначен ориз, салса от нектарини

Не, в заглавието няма грешка! Освен горещ латино танц салсата е и…

Лео Бианки

Питка „Еделвайс“

Повечето любители кулинари, които трупат опит в кухнята, добре знаят правилата за…

След 5

Фазан за двама

Месото на фазана е сочно и крехко. Както при другите дивечови меса,…

След 5

Лятна салата с диня и рукола

Според възприетата класификация на земеделските култури динята е плодов зеленчук. Смята се,…

Паста по турски с букет от зеленчуци и подправки „Оййкум Гяялди“

Хималайската кристална сол се смята за най-чистата от примеси сол на планетата,…