Маскарпоне е изконен италиански специалитет, измислен в областта Ломбардия. Този вид сирене,…
Прошуто е италиански деликатес, вид шунка от свински бут, маринован и зрял…
Крехките и хрупкави кочанчета на бейби царевицата са обрани много рано, още…
Киселото мляко се смята за една от храните с най-голяма хранителна стойност…
Трескоподобните риби са едни от най-разпространените видове в националните морски кухни на…
Ябълката е била известна още на доисторическия човек. Останки от ябълкови плодове…
Чешката кухня е една от най-странните и нетрадиционни в света. Местните кулинарни…
Специалистите по здравословно хранене са категорични - колкото повече морски дарове има…
Ако направим равносметка, чушките са най-изконно българският зеленчук, с огромен принос не…
Родината на кайсията е Североизточна Армения. Едва през I век стига до…
Не, в заглавието няма грешка! Освен горещ латино танц салсата е и…
Повечето любители кулинари, които трупат опит в кухнята, добре знаят правилата за…
Според възприетата класификация на земеделските култури динята е плодов зеленчук. Смята се,…
Хималайската кристална сол се смята за най-чистата от примеси сол на планетата,…
Sign in to your account