Макадамията, известна още с името австралийски орех, е изключително вкусна и питателна…
Подобно на бадема и лешникът има богата история. Преди всичко лешници (ботанически)…
За родина на горчицата се приема Западна Азия, откъдето произхожда синапът. Смята…
Сос "Болонезе" идва от италианското "Рагу а ла болонезе", защото се прави…
Грахът е едногодишно бобово растение, увивно или пълзящо, отглеждано заради зелените му…
Аспержите са известни с големите количества антиоксиданти, които предотвратяват преждевременното стареене -…
Вале д'Аоста e административен регион в Северозападна Италия, който се ползва със…
Джинджърът е растение, чиито корени се използват в Китай и Индия от…
Тетевенска саламура е рибена чорба от различни видове дребна речна риба и…
Дзупа Инглезе е популярен и много обичан десерт, познат по света в…
Корите за баница са тестено изделие, най-често използвано за направата на баници,…
Лавракът е разпространен предимно в Атлантически океан и Средиземно море, среща се…
Макар и името на това ястие да е френско, неговата родина всъщност…
Черешите са едни от най-ранните пролетни плодове. Познати са отпреди около 300…
Маруля, зелена салата, салата айсберг - всички те принадлежат към едно семейство,…
Sign in to your account