Вкусно

СЛЕД ПЕТ

Пролетни картофени цветя

Родината на картофите е Южна Америка, вероятно някъде в днешните Перу, Боливия…

След 5

Варен омлет

Когато няма какво друго да се яде, изборът винаги е бил предопределян…

След 5

Домашен бадемов марципан

Бадемите съдържат разнообразие от полезни за човешкия мозък вещества. На първо място…

След 5

Бърза закуска с бекон

Тази бърза закуска с бекон е от ястията, които измисляме, когато сме…

След 5

Чийзкейк с ягоди и екзотични плодове

Ягодите са плодове, богати на антиоксиданти. Те съдържат и ценни хранителни вещества,…

Паста „копринени кърпички“ със спаначено песто

Родината на пестото е областта Лигурия в Италия - кръстопът и сборен…

Свежа салата с ягоди, рукола и ядки

Съвременната история на ягодите започва в Европа през 18-ти век, когато френският…

Дроб сарма

Агнешкото месо е един от най-старите постоянни източници на висококачествен протеин в…

След 5

Пилешки рулца с канелони в сос от четири сирена

Неведнъж сме писали за италианския кулинарен шедьовър, наречен паста. Той има над…

След 5

Пилешки гърди със сос от мента

Според древните гърци ментата укрепвала ума, а ваните с мента спомагали за…

Лео Бианки

Мароканско изкушение „Кокосов Пеньон де Велес де ла Гомера“

На санскрит кокосовата палма е позната под името ''kalpa vriksha'', което означава…

Канелени наполеонки

Канелата се добива от кората на дървото, която през 2 г. се…

Лео Бианки

Кифлички с извара и зелени подправки

Изварата е продукт, получаван от пресичането на белтъците в млякото. Тя е…

След 5

Шоколадово фондю “Портокалова гондола“

Думата ''фондю'' произлиза от френския глагол ''fondre'', който означава ''разтапям''. Това е…

След 5

Еклерова торта

В основата на еклеровата торта, както категорично подсказва и името ѝ, стоят…

След 5