Родината на картофите е Южна Америка, вероятно някъде в днешните Перу, Боливия…
Бадемите съдържат разнообразие от полезни за човешкия мозък вещества. На първо място…
Ягодите са плодове, богати на антиоксиданти. Те съдържат и ценни хранителни вещества,…
Родината на пестото е областта Лигурия в Италия - кръстопът и сборен…
Съвременната история на ягодите започва в Европа през 18-ти век, когато френският…
Агнешкото месо е един от най-старите постоянни източници на висококачествен протеин в…
Неведнъж сме писали за италианския кулинарен шедьовър, наречен паста. Той има над…
Според древните гърци ментата укрепвала ума, а ваните с мента спомагали за…
На санскрит кокосовата палма е позната под името ''kalpa vriksha'', което означава…
Изварата е продукт, получаван от пресичането на белтъците в млякото. Тя е…
Думата ''фондю'' произлиза от френския глагол ''fondre'', който означава ''разтапям''. Това е…
Sign in to your account