Дроб сарма е едно от най-популярните ястия, разпространени на целия Балкански полуостров.…
Ризото е северноиталианско ястие, чието приготвяне в повечето случаи не отнема повече…
Доматът e храстовидно многогодишно растение с кратък живот, което се отглежда едногодишно.…
Тирамисуто е сред най-популярните италиански десерти и е разпространено по целия свят.…
Последователите на вегетарианството изграждат хранителния си режим от растителни храни (плодове, зеленчуци…
Целината е двугодишен зеленчук, част от семейство сенникоцветни. Роднини на целината са…
Историята на броколите започва съвсем наблизо - на територията на днешна Турция,…
Тараторът е студена супа, традиционна в българската кухня. Присъства на трапезата в…
С общо над 90 милиона яйца посрещнахме великденските празници в България. Появява…
Гуакамоле (на испански: guacamole) е ястие от мексиканската кухня. Представлява разядка от…
Бисквитената торта е един от най-любимите и лесни за приготвяне десерти. Задължителните…
Нугата (на френски език "nougat") е традиционен френски десерт от захар или…
Sign in to your account