Вкусно

СЛЕД ПЕТ

Средиземноморска зелена салата „Cesaria Avrora“

Марулята е един от най-популярните пролетни зеленчуци. Тя е богата на витамини…

Крем супа от моркови и целина

Целината е наречена “магическата храна на боговете“ и “истинска банка на полезни…

Лео Бианки

Запеканки “Калимера – Калиспера“

От години съществува езиковият спор - Варна и региона срещу всички останали.…

Салата от айсберг с боровинков дресинг

Айсбергът е зеленчук тип зелена салата, който принадлежи към семейството на марулите.…

Лео Бианки

Пита със спанак

Лазаровден е свързан с възкресението на Лазар, живял близо до Йерусалим. Името…

След 5

Говежди стекове с рукола и горчица

Телешкото и говеждото месо са пръв приятел на всички, които искат да…

Лео Бианки

Нахутени топчета с коприва

Нахутът (известен и като леблебия) е една от основните храни на Ориента.…

След 5

Гръцко сувлаки „Мегало певко“ („Големият бор“)

Думата сувлаки (Souvlaki или Σουβλάκι) в превод от гръцки означава "шиш". Всъщност…

Царска пита

Царската пита, чиято рецепта ви предлагаме днес, е вид солен кекс -…

След 5

Щрудел от рагу

Знаете ли какво е рагу? Това е ястие от малки късчета месо,…

Лео Бианки

Салата от запечено сирене и шоколадов трюфел „Черен лотус“

Мерджанът (императорско плодче) е дългогодишен храст с малки червени плодове и жълти…

След 5

Скариди с черен ориз и тиквички

Скаридите, най-вече кралските, са сред най-предпочитаните морски дарове. Въпреки че са с…

Лео Бианки

Лесна торта

Заквасената сметана, която се продава по магазините у нас е обикновено с…

След 5

Картофено вълшебство на фурна “Фантагиро“

Картофите са на четвърто място по мащаб на производството им в света…

Крем супа от праз с картофи

Празът е много по-полезен за здравето ни, отколкото можем да си представим.…

След 5