Наричат пастата италиански кулинарен шедьовър. И с право! Тя е едно от…
Картофите са били консумирани от индианските племена от хиляда години. В Европа…
За локума трябва да сме благодарни на кулинарните майстори в Османската империя.…
Скумрията е морска риба със силен и дори сладнеещ вкус. Типична за…
Кориандърът е едногодишно тревисто растение, което се използва широко като подправка в…
Октоподът е морско мекотело най-често с осем пипала. Повечето видове достигат дължина…
Доматът e храстовидно многогодишно растение с кратък живот, което се отглежда едногодишно.…
Захарното тесто е едно от най-ценните открития за сладкарството. Ако никога не…
Оризът е култивиран преди повече от 6 хилядолетия в Китай, но най-големият…
Младата коприва е истинска съкровищница за витамини, минерали, органични киселини и други…
Със своите изключителни хранителни качества заешкото месо е алтернатива за здравословно и…
Sign in to your account