Вкусно

СЛЕД ПЕТ

Паста „Венецианска загадка“

Наричат пастата италиански кулинарен шедьовър. И с право! Тя е едно от…

Киш с рикота и аспержи

Родината на киша е Франция, макар че ястието може да бъде всичко…

Лео Бианки

Картофи с ориз на фурна

Картофите са били консумирани от индианските племена от хиляда години. В Европа…

След 5

Баница с тиква и локум

За локума трябва да сме благодарни на кулинарните майстори в Османската империя.…

След 5

Салата „Морска фантазия“

Скумрията е морска риба със силен и дори сладнеещ вкус. Типична за…

Лео Бианки

Пикантни кюфтета със сос от кориандър

Кориандърът е едногодишно тревисто растение, което се използва широко като подправка в…

Лео Бианки

Еклери

Родината на еклера е Франция. Той се появява през XIX век, като…

След 5

Октопод на скара

Октоподът е морско мекотело най-често с осем пипала. Повечето видове достигат дължина…

Лео Бианки

Овчарска салата с чеснов сос

Доматът e храстовидно многогодишно растение с кратък живот, което се отглежда едногодишно.…

След 5

Супа от печен чесън

Супата от чесън, направена с 50 скилидки чесън, лук и мащерка може…

След 5

Цветни тортички

Захарното тесто е едно от най-ценните открития за сладкарството. Ако никога не…

Лео Бианки

Задушено пилешко с гарнитура от ориз

Оризът е култивиран преди повече от 6 хилядолетия в Китай, но най-големият…

След 5

Прясна коприва с картофи

Младата коприва е истинска съкровищница за витамини, минерали, органични киселини и други…

След 5

Заешко с ароматни билки

Със своите изключителни хранителни качества заешкото месо е алтернатива за здравословно и…

Лео Бианки

Мраморно руло

Сладкото от сини сливи е едно от онези вкусни изкушения, които човек…

След 5