В думата праз на пръв поглед няма нищо екзотично или древно. Свикнали…
Сиренето чедър произхожда от югозападна Англия и е едно от 10-те най-популярни…
Макар да изглежда като продукт на съвременността, чийзкейкът е бил приготвян още…
Пачата е ястие, характерно за българската национална кухня. Историята му започва още…
Скаридите са дребни до средно големи ракообразни животни, които живеят в сладководни…
Ципурата (позната и като коца) живее както в морска вода, така и…
Конякът е силно алкохолно питие, вид бренди. За разлика от малцовото уиски,…
Сладките картофи са по-диетични и по-полезни от обикновените картофи. Наричат ги батати,…
Спанакът е тревисто растение с тъмнозелени листа от семейството на ряпата. Градинският…
Козето сирене е храна с древнa история, за която се предполага, че…
Глинените съдове за готвене са известни от много векове, но в съвременната…
Супите се подразделят въз основа на различни признаци - температура на поднасяне,…
Хапването на червено цвекло в преходния период между различните сезони подпомага поддържането…
Sign in to your account