Вкусно

СЛЕД ПЕТ

Яхния от праз и картофи

В думата праз на пръв поглед няма нищо екзотично или древно. Свикнали…

След 5

Пълнени кошнички с мус от печени чушки и сирене чедър

Сиренето чедър произхожда от югозападна Англия и е едно от 10-те най-популярни…

Лео Бианки

Чийзкейк с малинов сос

Макар да изглежда като продукт на съвременността, чийзкейкът е бил приготвян още…

Лео Бианки

Осъвременена пача

Пачата е ястие, характерно за българската национална кухня. Историята му започва още…

След 5

Редена салата със скариди

Скаридите са дребни до средно големи ракообразни животни, които живеят в сладководни…

Лео Бианки

Филе от ципура с портокал

Ципурата (позната и като коца) живее както в морска вода, така и…

Лео Бианки

Барбекю от свинско с коняк и зеленчуци

Конякът е силно алкохолно питие, вид бренди. За разлика от малцовото уиски,…

Свински шишчета с бананово-картофено пюре

Сладките картофи са по-диетични и по-полезни от обикновените картофи. Наричат ги батати,…

След 5

Къпкейк „Диня“

Знаете ли каква е разликата между мъфин и къпкейк? Да, те привидно…

След 5

Супа със спанак и гъби

Спанакът е тревисто растение с тъмнозелени листа от семейството на ряпата. Градинският…

След 5

Печени круши с ароматно козе сирене

Козето сирене е храна с древнa история, за която се предполага, че…

Лео Бианки

Свински джолан със зеленчуци в гърне

Глинените съдове за готвене са известни от много векове, но в съвременната…

След 5

Руло с риба тон

Името "туна" или "тон" се отнася за няколко океански вида риби от…

Лео Бианки

Супа от зеленчуков микс

Супите се подразделят въз основа на различни признаци - температура на поднасяне,…

След 5

Салата за любителите на червеното цвекло

Хапването на червено цвекло в преходния период между различните сезони подпомага поддържането…

След 5