Според учените черешите са се оформили като самостоятелен вид някъде на територията…
Свинското контрафиле е крехка, деликатна, силно ароматна и най-важното - винаги актуална…
През Средновековието бисквитата е била сладка паста от изпечен натрошен хляб или…
Шоколадът е богата на калории храна. Той съдържа 61% въглехидрати, 30% мазнини…
Един от най-популярните италиански десерта по света, приготвен с натопени в кафе…
Манатарката е известна у нас още като меча гъба, самунка или маматарка.…
Рулото Стефани има почти доказан маджарски произход и в родната Унгария му…
Свинското бон филе е най-крехкото свинско месо, подходящо за приготвяне на истински…
Родината на фондюто е Швейцария. Думата "фондю" произлиза от френския глагол "fondre",…
Родината на чери доматчетата е Южна Америка. Те на пръв поглед са…
Смята се, че първите картофи са култивирани в планински райони на Андите…
Балучката е вид дребен есенен лук, предназначен за засаждане. Като размер е…
Свинското месо е едно от най-познатите и консумирани меса в България. Лесно…
Медът може да бъде незаменима храна в менюто на всеки човек. Пчелният…
Sign in to your account