Вкусно

СЛЕД ПЕТ

Сметанова торта с десертни череши

Според учените черешите са се оформили като самостоятелен вид някъде на територията…

След 5

Печено шпиковано свинско контрафиле

Свинското контрафиле е крехка, деликатна, силно ароматна и най-важното - винаги актуална…

След 5

Бисквитена торта с желатин

През Средновековието бисквитата е била сладка паста от изпечен натрошен хляб или…

След 5

Шоколадово вдъхновение с лимонов аромат

Шоколадът е богата на калории храна. Той съдържа 61% въглехидрати, 30% мазнини…

След 5

Тирамису ала Милена

Един от най-популярните италиански десерта по света, приготвен с натопени в кафе…

След 5

Мераклийска пита

Дали за обяд в почивния ден или за посрещане на гости по…

След 5

Манатарки с орехи и лук в масло

Манатарката е известна у нас още като меча гъба, самунка или маматарка.…

Руло Стефани ала Милена

Рулото Стефани има почти доказан маджарски произход и в родната Унгария му…

След 5

Цветя от свинско бон филе с картофи и праз в масло

Свинското бон филе е най-крехкото свинско месо, подходящо за приготвяне на истински…

След 5

Фондю с четири вида сирена

Родината на фондюто е Швейцария. Думата "фондю" произлиза от френския глагол "fondre",…

След 5

Салата с чери домати и краставица

Родината на чери доматчетата е Южна Америка. Те на пръв поглед са…

Пълнени картофи с гъби и орехи

Смята се, че първите картофи са култивирани в планински райони на Андите…

Винено свинско с гъби и балучка

Балучката е вид дребен есенен лук, предназначен за засаждане. Като размер е…

Свинско руло с гъби и праз лук

Свинското месо е едно от най-познатите и консумирани меса в България. Лесно…

След 5

Медени сладки с орехи

Медът може да бъде незаменима храна в менюто на всеки човек. Пчелният…