Вкусно

СЛЕД ПЕТ

Пълнена тиква със сушени плодове

Най-древното споменаване на сушените плодове е в месопотамски плочки с клинопис, които…

Португалски коледен сладкиш с шампанско „Боло рей“

Всички, които са били на екскурзия или за по-дълго в Португалската значет,…

Коледно пълнено пиле

Традицията на много места по света е за Коледа на трапезата задължително…

След 5

Руло щрудел

Щруделът е тестено сладкарско изделие, обикновено свързвано с австрийската национална кухня от…

След 5

Джинджифилови сладки за Коледа

В средновековна Европа джинджифилът бил на особена почит, но с времето започнал…

След 5

Още една празнична погача

Не един и два са начините да приготвим празнична пита. Сигурно, колкото…

След 5

Празнична погача

Погачата е вид бял хляб, който традиционно се приготвя за празници като…

След 5

Баклава саралия

Много държави водят и до днес спор за това коя е родината…

След 5

Коледна торта

Тортата е сладкарско изделие, обикновено на етажи, в които тестени блатове се…

След 5

Питка за Бъдни вечер

Бъдни вечер е един от най-важните семейни празници. Той е посветен на…

След 5

Сълзици с канела

Канелата, която често използваме в кухнята е всъщност кората на канеленото дърво,…

Коледен щолен

Щоленът е традиционен немски сладкиш, който се приготвя по време на Коледните…

След 5

Пълнено пиле върху коледни сармички

На 25 декември е Рождество Христово или наричано още Коледа. На него…

След 5

Баклава с халва и орехи

Халвата е лакомство, което хората, наумили си да отслабнат, не си позволяват…

Кисело зеле без претакане

Всички стари хора са наясно, че, щом започнат да прехвърчат снежинки и…