Вкусно

СЛЕД ПЕТ

Сушени чушки с боб и праз лук

Едва ли има българска трапеза, на която целогодишно да не присъстват чушки…

Гемиста (γεμιστά)

Според гръцката кулинарна традиция почти всички хранителни продукти могат да бъдат напълнени…

След 5

Вегетарианско ризото

Ризотото е едно от най-популярните италиански ястия. В традиционното меню на Апенините…

Лео Бианки

Яйца по панагюрски

Яйцата са ценна храна още от далечни времена, когато хората се препитавали…

Лео Бианки

Печени/Варени кестени

Кестенът е дърво от семейство Букови, чиито плодове се наричат по същия…

След 5

Паеля с пилешки бутчета

Родното място на паелята е Валенсия и начинът, по който ястието се…

След 5

Мариновани пилешки крилца

Историята на ресторантските пилешки крилца започва като евтина и бърза закуска в…

След 5

Печени тиквички „Ла донна е мобиле“

Тиквичката е зеленчук, близък родственик на динята, краставицата и много други зеленчуци.…

Пай с тиква и орехи

Паят е плодов сладкиш, които се приготвя целогодишно и съдържа най-различна плънка.…

Предястие от грозде с орехи и синьо сирене

Макар че съществуват хиляди сортове грозде, само около 20 от тях са…

Лео Бианки

Кебап “Горски кът“

Кебапът е ястие от месо, което се приготвя чрез запържване или задушаване…

След 5

Домашни шоколадови трюфели с кокос и папая

Папая е вкусен и полезен тропически плод, който може да бъде открит…

След 5

Панирани палачинки с шунка и кашкавал

Палачинките са тестено ястие и една от най-любимите закуски за всеки. Гарнирани…

След 5

Миди от град Ла Специя

Черните миди са изключително популярни в Европа и са много важна част…

Лео Бианки

Филе от говеждо месо с пюре от артишок

Говеждото месо е известно като храна още от незапомнени времена. Римляните, германците…

Лео Бианки