Тиквата спада към така наречените плодови зеленчуци. Тя се използва най-често за…
Патицата по пекински е най-известното ястие от китайската кухня, сервиранo не само…
За моментите, когато искате да обърнете повече внимание на семейството си, отколкото…
Тирамису е името на един от най-популярните италиански десерти, който се приготвят…
Крушата е традиционен есенен плод, който обаче вече присъства почти целогодишно на…
От всички цитрусови плодове мандарините съдържат най-много витамин С - факт, който…
В медицината сладките чушки се използват като мултивитаминно средство за лечението на…
Брускетите са традиционно италианско предястие, което се приготвя на Апенините още от…
Есента е сезонът на сините сливи. Първоначално те са култивирани в Китай,…
Сьомгата не е чак толкова скъпа като (да кажем) трюфелите, но определено…
Мусака е названието на няколко различни традиционни ястия на Балканите и в…
Пъстървови е вид студеноводна риба. Тези видове най-често обитават горните течения на…
Месото от пъдпъдъци има отлични органолептични свойства специфичен вкус и аромат, високо…
Sign in to your account