Ананасът е тропически плод, за чиято родина се смята Южна Америка. Днес…
Преди три хиляди години в домовете на богатите китайци са поднасяли изискан…
Според родната традиция в разгара на всяко сватбеното тържество се разиграват “даровете…
Патладжанът, наричан още син домат, се използва широко като зеленчук в готварството.…
Крокетите (от френски croquette) са парчета храна като кайма, сирене или зеленчуци,…
Свинското месо е един от най-често употребяваните за храна от хората видове…
Разкопки в древни селища доказват, че още в преди стотици години месото…
Макарони се наричат тръбовидни тестените изделия, част от традиционната италианска кухня. Произвеждат…
Патладжанът се е родил в тропическа Азия, после прескочил в Европа, където…
Sign in to your account