Вкусно

СЛЕД ПЕТ

Хавайски шишчета с пилешко филе и ананас

Ананасът е тропически плод, за чиято родина се смята Южна Америка. Днес…

Плодов млечен шейк

Основното съдържание на млечните коктейли е мляко - прясно или кисело, с…

След 5

Домашен ванилов сладолед

Преди три хиляди години в домовете на богатите китайци са поднасяли изискан…

След 5

Супа от леща

У нас, както и в много страни на изток, като Русия, Турция…

След 5

Кифлички “Рози“

Кифлички се приготвят в най-различни краища на планетата. Има ги в руската,…

След 5

Кумско пиле

Според родната традиция в разгара на всяко сватбеното тържество се разиграват “даровете…

След 5

Козунак „Галя“

Въпреки че често асоциираме козунака с празника Великден, факт е, че той…

След 5

Патладжан кебап или Ветрило

Патладжанът, наричан още син домат, се използва широко като зеленчук в готварството.…

След 5

Капама

Капамата е традиционно българско национално ястие приготвяно в котловината по поречието на…

След 5

Крокети с кашкавал

Крокетите (от френски croquette) са парчета храна като кайма, сирене или зеленчуци,…

Специалитет „Царска шатра“

Свинското месо е един от най-често употребяваните за храна от хората видове…

След 5

Малинова торта

Малините са плодове с приятен цвят и неустоим вкус. Историята им в…

Гювечета по селски (или гювечета с името, каквото има в хладилника)

Разкопки в древни селища доказват, че още в преди стотици години месото…

След 5

Мусака от макарони

Макарони се наричат тръбовидни тестените изделия, част от традиционната италианска кухня. Произвеждат…

След 5

Шницели от патладжани

Патладжанът се е родил в тропическа Азия, после прескочил в Европа, където…

След 5