Вкусно

СЛЕД ПЕТ

Баклава от Централна Азия

Баклавата е сиропиран сладкиш, известен по целия свят. Прави се от тесто,…

След 5

Кекс от кайма или „Руло Стефани“ в нов вариант

Рецептата за "Руло Стефани" е част от историята на европейската кухня и…

След 5

Чушки с мляко по добруджански

Чушките, наричани още сладък пипер, принадлежат към семейството на Capsicum (от лат.…

След 5

Малтийска салата „Марсело Оливейра“

За малтийската кухня казват, че е смес от френската и италианската кулинарни…

Френски хапки „Арманяк“

Според много ценители френската кухня е призната за най-вкусната и изискана в…

Замразен ягодов бисквитник

Ако има вкусен и нискокалоричен плод, чиято консумация да носи прекрасно чувство…

Крем супа от броколи с боб и кедрови ядки

Ако след рецептата за броколито „Аврора“ сме успели да ви убедим в…

След 5

Босилкови рулца с пъпеш

Ако обичате да пътувате и да посещавате нови меса, сигурно си падате…

След 5

Картофи по будистки „Сидхарта“

Будизмът е религиозно и философско учение, водещо началото си от Сидхарта Гаутама,…

След 5

Сирене с банани „Мимикрия“

Смесването на сладко и солено не е особено популярно у нас, но…

Класическа овчарска салата

Овчарската салата е ястие, характерно за България. Тя е обогатена модификация на…

След 5

Леща по индийски „Рамаяна“

Традиционната индийска кухня е изградена върху вегетарианството, като освен икономически, за това…

Италианска салата „Веричита“

Италианската кухня е една от най-популярните по света. Тя е изключително богата…

Спагети ала „Вдъхновение от Карбонара“

Споровете как точно се приготвят спагети Карбонара не са от вчера. Някои…

След 5

Летен коктейл от скариди със сос от цитруси

Скаридите са плуващи ракообразни животни, които могат да бъдат намерени по целия…

След 5