Пакори „Морковен кейк“ с дип от крем-сирене

24Kitchen​

Десертът днес ще бъде кокетен. Обещаваме ви, че резултатът ще изненада както вас, така и всеки, който би опитал. Индийско изкушение, често сервирано в Южна Азия и Великобритания. Добър апетит! 🙂

Пакори "Морковен кейк" с дип от крем-сирене

Пакори „Морковен кейк“ с дип от крем-сирене

Надия
Време за готвене: 30 минути
Ястие: Десерт
Кухня: Индийска
Порции:20 броя

Необходими продукти:
  

За дипа:

  • 100 г крем сирене
  • 100 г масло (безсолно)
  • 4 с.л. пудра захар
  • 2 с.л. кленов сироп
  • 1 щипка сол
  • 1 щипка подправки за кекс (смес)

За пакорите:

  • литра олио
  • 300 г моркови
  • 50 г орехови ядки
  • 50 г стафиди
  • 120 г брашно (с набухвател)
  • ½ ч.л. бакпулвер
  • 20 г захар
  • 1 ч.л. подправки за кекс (смес)
  • ½ ч.л. сол
  • 2 бр. яйца
  • 1 с.л. пудра захар

Начин на приготвяне:

За дипа сипете крем-сиренето и мекото масло в купичка и разбъркайте енергично, до хомогенност. Добавете пудрата захар и кленовия сироп и разбъркайте отново. Накрая добавете сол и подправките и разбъркайте. Поставете дипа в хладилник.

За пакорите настържете морковите в голяма купа и към тях добавете нарязаните орехи, стафидите, брашното, бакпулвера, захарта, подправките и солта. Разбъркайте добре. Добавете и предварително разбитите яйца. Разбъркайте до хомогенност.


Загрейте олиото в дълбок тиган или тенджера (да стига до половината на съда) до 170 градуса. С помощта на две лъжици загребвайте от сместа и пускайте внимателно в олиото. Пържете пакорите по 4-5 минути, като ги обръщате. Изваждайте ги с помощта на решетеста лъжица в тава, постлана с кухненска хартия.

Поръсете пакорите с пудра захар и поднесете с дипа от крем-сирене.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *