Заешкото месо изисква специално внимание и… време. От накисването, до приготвянето му е нужно търпение и грижа. Ето и рецептата за него. Опитайте и да ви е сладко!
Начин на приготвяне:
Накисваме заека във вода и оцет за 24 часа, като 2 пъти сменяме водата.
Нарязваме на дребно дреболиите, запържваме ги, след това добавямe лукa и магданозa. Запържваме още 5-10минути, след което добавяме и ориза. Позапържваме още 5-10 минути и сваляме от котлона.
С една лъжица сол натриваме заека отвътре, след което го напълваме с плънката. Зашиваме и поставяме да ври в гореща вода за 1 час и 30 минути в тенджера, като ври 45 минути от едната страна и 45 минути от другата страна.
След това го слагаме в тава с 1-2 литра вода и печем под фолио. Като мине 1 час, махаме фолиото, обръщаме го, слагаме ново фолио и печем още 1 час.
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!