Пълнен заек с ориз

След 5

Заешкото месо изисква специално внимание и… време. От накисването, до приготвянето му е нужно търпение и грижа. Ето и рецептата за него. Опитайте и да ви е сладко!

Пълнен заек с ориз

Пълнен заек с ориз

Мария Иванова (гр. Сливен)
Време за готвене: 3 часа 30 минути
Ястие: Основно
Кухня: Българска
Порции:6

Необходими продукти:
  

  • 1 цял заек
  • 300 г ориз
  • 1 връзка пресен лук
  • магданоз
  • заешки дреболии
  • сол
  • чубрица
  • червен пипер
  • черен пипер
  • олио

Начин на приготвяне:

Накисваме заека във вода и оцет за 24 часа, като 2 пъти сменяме водата.

Нарязваме на дребно дреболиите, запържваме ги, след това добавямe лукa и магданозa. Запържваме още 5-10минути, след което добавяме и ориза. Позапържваме още 5-10 минути и сваляме от котлона.


С една лъжица сол натриваме заека отвътре, след което го напълваме с плънката. Зашиваме и поставяме да ври в гореща вода за 1 час и 30 минути в тенджера, като ври 45 минути от едната страна и 45 минути от другата страна.

След това го слагаме в тава с 1-2 литра вода и печем под фолио. Като мине 1 час, махаме фолиото, обръщаме го, слагаме ново фолио и печем още 1 час.

  • Пълнен заек с ориз
  • Пълнен заек с ориз
  • Пълнен заек с ориз
След 5

© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *