Когато нямате идея какво да приготвите за обяд или вечеря, а и не ви се занимава с дълго и продължително готвене… На помощ идват вкусните пълнени картофи. Събирате каквото е налично в хладилника и се отдавате на фантазията си. Да ви е сладко!
Рецептата е част от конкурса „Семейна вкусотия“
Начин на приготвяне:
Метнете в сгорещена форма няколко картофчета, измити, подсушени и надупчени на няколко места, завити с алуминиево фолио. Оставете ги, докато омекнат напълно.
Готовите изпечени картофки издълбайте с лъжица, така че да се получат подобия на купички с тънки стени.
Издълбаната картофена маса смесете с майонеза и различни настъргани сирена и кашкавали. Тук може да включите фантазията си и да добавите освен сирена и някакво месо – сварено пилешко, колбаси, бекон или каквото предпочитате.
Добавете гъби, маслинки, царевица. Запазете фолиото под картофа, за по-голяма устойчивост и да не потече плънката в тавата.
Картофените чашки се напълват с приготвената смес и се запичат под горен реотан до златиста коричка.
От сместа за пълнене остава известно количество, което не се събира в картофите – може да я сложите направо на купчинки до тях, да напълните разполовени чушки или да я сложите на малки филийки хляб и да запечете заедно всичко.
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!